Katalonci tvrde: Figo i dalje laže

Nova izjava Portugalca o "zabranjenom" transferu

Katalonci tvrde: Figo i dalje laže

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone i Real Madrida, Luis Figo, ponovo je odlučio govoriti o svom "zabranjenom" transferu.

Figo je 2000. godine uradio nešto što prije toga niko nije mogao ni zamisliti. Portugalac je odlučio napustiti Barcelonu i pojačati Real Madrid. Iako je dosta dugo šutio o svemu tome, Figo je odlučio otkriti svoju priču o transferu u kraljevski klub.

"Nikada nisam rekao ništa loše o Barceloni nakon odlaska. Dok sam igrao tamo zaista sam se osjećao jako dobro i uživao sam tih pet sezona. Na kraju sam pričao sa predsjednikom kluba o novom ugovoru, a on je bio već ubjeđen da ću prihvatiti ponudu Real Madrida jer su mi ponudili više novca. Otišao sam jer sam vidio da me ne poštuju dovoljno, a ne zbog novca", rekao je Figo.

Ubrzo nakon njegove izjave za madridski As, oglasili su se i katalonski mediji. Oni su poručili Luisu Figu da i dalje laže i pokušava naći način da se opravda pred navijačima Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Figo i dalje laže. Naravno da je otišao zbog novca, to je bio jedini razlog. Sada pokušava navijačima Barce prodati neku tužnu priču kako bi on ispao žrtva u svemu tome", poručili su Figu iz Barcelone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti