Katalonci žele vidjeti Zlatnu loptu u rukama Danija Alvesa
Foto: EPA

Smatraju da Ronaldo nije jedini kandidat

Katalonci žele vidjeti Zlatnu loptu u rukama Danija Alvesa

Juventus je sinoć i u drugoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka savladao Monaco. Stara dama je slavila sa 2:1, a najljepši potez na meču je sigurno bio fantastični pogodak fudbalera Juventusa Danija Alvesa, koji je obilježio i prvu polufinalnu utakmicu sa dvije asistencije.

Od momenta kada je sudija označio kraj utakmice Juventusa i Monaca, mediji u Barceloni započeli su kampanju da se njihov bivši igrač, Dani Alves, uvrsti u konkurenciju za Zlatnu loptu.

Nešto ranije ovog utorka, France Football, ugledni magazin koji organizuje izbor za najboljeg igrača godine, je, u svom zadnjem izdanju, objavio kako ove sezone za prestižnu nagradu postoji samo jedan kandidat, Cristiano Ronaldo.

Međutim, sada Katalonci, kojima Ronaldo i nije pretjerano drag, imaju kome dati podršku kada je ovo priznaje u pitanju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon Alvesovih sjajnih partija u dvomeču Juventusa i Monaca, navijači Barcelone mogu žaliti što je njihov klub pustio sjajnog beka da napusti Nou Camp, a katalonski Sport sada piše da je Alvesov doprinos uspjehu Juventusa u polufinalu Lige prvaka jednak značaju koji je Ronaldov hat-trick imao za Real u sudaru protiv Atletico Madrida.

U ovom katalonskom listu smatraju i da će, ukoliko Juve osvoji Ligu prvaka, favoriti za Zlatnu loptu biti Dani Alves i Gianluigi Buffon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi