Katanec: Nismo opterećeni rezultatom

Baš kao i Sušić

Katanec: Nismo opterećeni rezultatom

Edmir Škorić

Novi stari selektor slovenačke nogometne reprezentacije, Srečko Katanec, naglašava da mu nije bitan rezultat u sutrašnjoj prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine.

Katanec će protiv BiH sutra navečer na stadionu Stožice u Ljubljani po drugi put debitovati na klupi Slovenije. 

 

"Dojmovi su pozitivni, ali naravno rad s ljudima je uvijek težak", kaže Katanec i dalje dodaje: "Pokušat ćemo igrati na najbolji mogući način, bez rezultatskog opterećenja. Igrači će se predstaviti u najboljem svjetlu, obzirom da ću, zajedno sa svojim stručnim štabom, tražiti bitne informacije o njihovoj formi uoči utakmice sa Islandom."

 

"Drago mi je da će ova utakmica biti odigrana pred velikim brojem gledatelja. Nadamo se da ćemo navijačima uljepšati dan, ako ne rezultatski onda dobrom igrom. Želim, međutim, da je atmosfera na stadionu dobra. Ako će biti kao u mom prvom mandatu, kada smo prvu utakmicu izgubili, a zatim napravili dobre rezultate, onda nemam ništa protiv."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

U Sloveniji javnost dosta zanima ko će biti novi kapiten: "To nije bitno. Dečki će poštovati moju odluku. Imamo bitnijih problema na terenu i njih moramo rješavati, a ne ko je kapiten. Javnost ne zanima ko će nositi traku oko ruke, već žele vidjeti dobar nogomet. Ljudima je važnije šta igrač radi s loptom, a ne je li ima traku oko ruke", jasan je Katanec. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti