Opet je Katar pokazao da nije fudbalska zemlja: Poveli su, a onda je uslijedila katastrofa

Primili su devet golova

Opet je Katar pokazao da nije fudbalska zemlja: Poveli su, a onda je uslijedila katastrofa

E. Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru bilo je najbolje organizovano u historiji. Definitivno, kao zemlji domaćinu, Kataru mogu ići sve pohvale, no na terenu se nisu prikazali kao dostojan protivnik nikome, a i danas se ispostavilo da jednostavno nisu fudbalska zemlja.

Selekcija Katara je bila najgora reprezentacija jednog domaćina na Svjetskom prvenstvu. Upisali su sva tri poraza i nastup završili na posljednjem mjestu u grupi A.

Ekvador ih je savladao s 2:0 na otvaranju Mundijala, uslijedio je poraz od Senegala 3:1, da bi ih u trećem kolu Nizozemska savladala s 2:0.

Vidjelo se tada da jednostavno nisu nivo Svjetskog prvenstva i da nisu fudbalska zemlja, a to se pokazalo i sada u mlađim selekcijama.

U toku je prvenstvo Azije za igrače do 20 godina, a Katar se danas itekako obrukao i nastup je također završio već u grupi.

Nakon poraza od Irana (1:0) i Vijetnama (2:1), danas je uslijedila prava katastrofa protiv vršnjaka iz Australije koji nisu imali milosti prema njima i zabili su im devet golova.

Oglasi

Poveo je Katar u drugoj minuti preko Asara, ali Al Ghareeb deset minuta kasnije pogađa vlastitu mrežu i vraća stvari na početak.

Donell, Rodrigues i Oliveira su do odlaska na odmor povećali prednost na 4:1, da bi u drugih 45 minuta Australci pogađali još pet puta.

Strijelci su drugom dijelu bili su Oliveira, Yuli, Popović, Goodwin i Badolato, a treba istaći i da je Popović promašio penal.

Tako je Katar i učešće na ovom takmičenju završio već u grupi bez ijednog osvojenog boda i to s gol-razlikom -10. 

Iran, Australija i Vijetnam su imali po šest bodova, a na kraju je zajedno s Katarom ispao Vijetnam. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi