Kataru je dosta slabih rezultata, pa je danas za selektora imenovao velikog stručnjaka

Portugalac na klupi arapske zemlje

Kataru je dosta slabih rezultata, pa je danas za selektora imenovao velikog stručnjaka

E. Škorić

Portugalski nogometni stručnjak Carlos Queiroz (69) novi je selektor katarske reprezentacije, što je dnas potvrdio Katarski nogometni savez (QFA).

Queiroz je potpisao s Katarcima ugovor do 2026. godine, a mijenja Španca Felixa Sancheza, koji je nakon pet godina napustio klupu te arapske zemlje.

Katar je pod vodstvom Sancheza nastupao na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali je autsajderska reprezentacija ispala već u grupnoj fazi nakon tri poraza.

Što se Queiroza tiče, on je na Svjetskom prvenstvu 2022. godine sjedio na klupi Irana, koji je savladao Wales sa 2:0, ali je doživio poraze od Engleske (2:6) i SAD (0:1).

Portugalac ima bogatu biografiju. Radio je dva puta kao selektor Irana, a vodio je još Egipat, Južnu Afriku te Ujedinjene Arapske Emirate.

Pamtićemo ga i po tome što je trenirao Porutgal sa Cristianom Ronaldom, a bio je i u Real Madridu, Sportingu i japanskoj Nagoyi.

Ima četiri nastupa na Mundijalima, tri s Iranom i jednom s Portugalom.

Svojevremeno je sjedio na klupi Irana kada smo 2014. godine u Brazilu igrali sa prvom i jednom Svjetskom prvenstvu. Tada smo dobili Iran, ali izgubili od Argentine i Nigerije. Portugalski stručnjak tada je bio pun riječi hvale za bh. reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Čestitam Bosni i Hercegovini, uz svo dužno poštovanje prema Argentini i Nigeriji, BiH je bila najbolja reprezentacija u ovoj grupi. Pokazali su da imaju jako dobra tim, odlične igrače, vrlo iskusne", rekao je Queiroz tada.

Sada će ovaj prekaljeni trenerski znalac pokušati da donese određene promjene u reprezentaciji Katara, koja ne slovi za nogometnu silu, ali zahvaljujući silnom novcu značajno napreduje posljednjih godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi