Katar je prvak Azije!
(Foto: EPA) Katar je osvojio trofej sa samo jednim primljenim golom na čitavom turniru

Budući domaćin Mundijala dominantno do trofeja

Katar je prvak Azije!

Pobjeda Katara nad Južnom Korejom u četvrtfinalu Kupa Azije se tretirala kao svojevrsno iznenađenje, ali sada je jasno da ona to nije bila. Nakon 4:0 u polufinalu protiv Emirata, Katar je sa 3:1 savladao Japan u finalu Azijskog Kupa i došao do historijskog prvog trofeja.

Iako je ušao u ovo finale kao favorit, Japan jednostavno nije postojao na terenu u prvom poluvremenu susreta odigranog na Zayed Sports City stadionu u Abu Dabiju.

Katar je bio puno bolji u prvom dijelu, a svoju bolju igru je krunisao sa dva gola. Almoez je u 12. minuti sjajnim škaricama doveo Katar u vodstvo, dok je Hatim u 27. postavio rezultat prvog poluvremena (2:0) lijepim udarcem sa 20-ak metara.

Japan se probudio u drugom dijelu, ali je to bilo nedovoljno za potpuni povratak u susret.

Minamino je u 69. minuti smanjio na 2:1 na asistenciju Osaka, međutim Afif u 83. pogađa za vodstvo Katara od 3:1. Već tada je bilo jasno da će Katar podići trofej prvaka Azije, a to se na kraju i desilo.

Inače, gol Minamina bio je prvi koji je Katar primio na čitavom turniru.

Top Komentari

Benjamingst
Qatar 2022 igra Finale.
3 0
Keydura69
Namješteno.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi