Osako i Haraguchi odveli Japan u finale Azijskog kupa

Samuraji bolji od Irana u polufinalu

Osako i Haraguchi odveli Japan u finale Azijskog kupa

Fudbalska reprezentacija Japana prvi je finalista Azijskog kupa koji se igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

U polufinalnom susretu odigranom u Al Ainu, Japan je rezultatom 3:0 savladao Iran i tako eliminisao ekipu koja je bila vjerovatno najveći favorit za naslov prvaka kontinenta.

U skladu sa očekivanjima, prvo poluvrijeme je proteklo u opreznoj igri obje selekcije i nije bilo većih šansi. Jedinu pravu priliku imao je Sardar Azmoun, koji je u 22. minuti šutirao pored gola.

Prvi gol na utakmici viđen je u 56. minuti. Odbrana Irana je loše reagovala, a to je kaznio Yuya Osako koji je pogodio za 1:0. Osam minuta kasnije, dosuđen je jedanaesterac za Japan a odgovornost je ponovo preuzeo Osako, pa je napadač Werdera sa bijele tačke postigao drugi gol na današnjoj utakmici.

Iran je krenuo na sve ili ništa, ali je do kraja primio i treći gol. U drugoj minuti nadoknade, Haraguchi je pogodio za konačnih 3:0.

Interesantno, Iran do danas nije primio niti jedan gol na ovom turniru, a u polufinalnom duelu je primio čak tri za jedno poluvrijeme.

Japan će u finalu Azijskog kupa igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča u kojem se sutra sastaju Katar i UAE. Popularni Samuraji će pokušati da dođu do svog petog naslova kontinentalnog prvaka, te nagrade od pet miliona eura koliko će osvojiti osvajač.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi