Katar protiv Paragvaja pokazao da nije lagan zalogaj
(Foto: EPA)

Izborili su jedan bod

Katar protiv Paragvaja pokazao da nije lagan zalogaj

Midhat Šljivak

Paragvaj i Katar su remizirali (2:2) u susretu 1. kola grupe B na Copa America.

Sjajan meč su ponudile ove dvije selekcije. Paragvaj je imao dva gola prednosti, ali je na kraju osvojio samo jedan bod.

Već u četvrtoj minuti Pargvaj je poveo. Dosuđen je penal, a Oscar Cardozo je pogodio za 1:0.

To je bio jedini gol u prvom poluvremenu, iako je šansi bilo, no u drugom dijelu smo vidjeli zaista sjajnu utakmicu sa obje strane.

Paragvaj je u 56. minuti došao do drugog pogotka. Spektakularno je pogodio Derlis Gonzalez za prednost od 2:0.

Katar se nije predavao i do kraja su uspjeli da dođu do jednog boda. Prvo je u 68. minuti čudesan gol za 2:1 postigao Ali Almoez, da bi deset minuta kasnije Boualem Khouki pogodio za 2:2.

Imala su oba tima nekoliko dobrih šansi do kraja da promijene rezultat. Međutim, ostalo je do kraja 2:2 i Katar je ovim rezultatom pokazao da nije lagan zalogaj.

Copa America, grupa B:

Paragvaj - Katar 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi