Katar ispisao historiju, ali neke se stvari jednostavno novcem ne mogu kupiti
Katar postigao prvi gol na Svjetskih prvenstvima, ali upisao novi poraz.

Historijski gol, ali novi poraz

Katar ispisao historiju, ali neke se stvari jednostavno novcem ne mogu kupiti

Eldar Ganibegović

Druga utakmica drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru donijela nam je susret domaćina i Senegala. Domaća selekcija ispisala je historiju, ali je afrička upisala pobjedu, bilo je 1:3.

Prva velika šansa već u četvrtoj minuti. Sarr je nanizao nekoliko fudbalera Katara, ali šutira pored gola. Isti igrač u šansi u 30. minuti kada opasnost otklanja Barsham.

U smiraj prvog dijela utakmice, tačnije u 41. minuti, Senegal dolazi do vodstva. Grešku odbrane koristi Dia i pogađa za 0:1. OVDJE pogledajte taj gol. 

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Senegal duplira vodstvo. Diedhiou je sjajno skočio nakon jednog kornera  i približio svoju selekciju pobjedi. Taj gol možete vidjeti OVDJE

Zatim je Katar imao nekoliko šansi preko Hassana i Alija kada je Mendy spašavao, a historija je ispisana u 78. minuti kada Katar dolazi do svog prvog gola na Mundijalima.

Muntari je skočio i glavom pogodio mrežu Senegala. Historijski gol Katara pogledajte OVDJE

Oglasi

Ponadali su se možda domaći da mogu do boda, ali ništa od toga. U 84. minuti je sudbinu Katara zapečatio Dieng OVIM pogotkom. 

Nakon ove utakmice Senegal ima tri boda, Katar nijedan, a od 17 sati u ovoj grupi igraju Holandija i Ekvador koji imaju po tri boda iz prvog kola.

U posljednjem, trećem kolu, za četiri dana Katar če se sastati s Holandijom, a Ekvador i Senegal će vrlo vjerovatno igrati duel za drugu poziciju. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo, 2. kolo, grupa A:

Katar - Senegal 1:3 (Muntari 78'; Dia 41', Diedhiou 48', Dieng 84')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti