Tužni ste? Onda će vam definitivno pomoći zagrijavanje igrača Katara

Izgleda potpuno besmisleno

Tužni ste? Onda će vam definitivno pomoći zagrijavanje igrača Katara

Edmir Škorić

Utakmicom Katar – Ekvador počelo je u nedjelju prvo Svjetsko prvenstvo na tlu Bliskog istoka.

Ekvadorci su pobijedili Katar sa 2:0, a oba gola postigao je Enner Valencia. Domaćin je polagao velike nade u ovaj susret, ali katarski reprezentativci nisu napravili ništa značajno i teško da mogu da se nadaju čudima i prolazu u grupi u kojoj su još Nizozemska i Senegal, čiji duel je danas završen pobjedom Nizozemaca od 2:0.

Nogometaši Katara i Ekvadora su prvi izašli na veliku scenu, ali mali ko je jučer u direktnim prijenosima uočio neobično "zagrijavanje" domaćih nogometaša.

Video koji je objavljen tek satima kasnije pokazuje čudan način pripreme za meč. Snimak je postao hit, a na njemu se vidi kako jedni igrači skaču sa ispruženim rukama, dok ih saigrači rukama guraju u prsa.

Pretpostavljamo da se iza ovog komičnog videa ipak nalazi neko realno objašnjenje, mada na prvu izgleda kao da ono nema nikakvog smila.

No, dobro, ipak se radi o Kataru, antinogometnoj zemlji, koja je zahvaljujući isključivo svom bogatstvu uspjela da dobije domaćinstvo ovako značajnog turnira kao što je Svjetsko prvenstvo.

Oglasi

Selekcija Katara, koja je tek debitovala na Svjetskom prvenstvu, navijačima je dala nadu da će u nedjelju imati razlog za slavlje, ali po prvi put u povijesti reprezentacija domaćina na otvaranju je doživjela poraz.

Katarska selekcija prvi zvanični meč odigrala je 27. marta 1970. u gostima protiv Bahreina i izgubila 1:2. Godine 1977. Katar je igrao prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a 2019. je bio prvak Azije po prvi put.

Samo prvenstvo za sada protiče u brojnim kontroverzama, ponajviše zbog zabrana od strane domaćina, a FIFA tu ništa ne može. Zabranjena je konzumacija alkohola, a homoseksualnost se kažnjava, dok je reprezentacijama zabranjeno na bilo koji način zaštite ljudska prava.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dosta je priče bilo i zbog same izgradnje infrastrukturalnih objekata u ovoj maloj državi na Bliskom istoku, te se smatra da je veliki broj radnika, uglavnom doseljenika, izgubilo živote radeći u nehumanim uslovima.

Sve su to teme koje će biti aktivne narednih mjesec dana, do završetka Mundijala, ali mi se opet nadamo da će na kraju nogomet pobijediti i da ćemo uživati u fantastičnim utakmicama, koje će biti sve uzbudljivije kako vrijeme bude prolazilo.

Top Komentari

koraj
Platili bi i mi za organizaciju, da mozemo. I nastupali bi na SP, da mozemo. Igrali kolo na zagrijavaju, da smo tamo. Mogli bismo makar gledati rahat ali od ovih noviranskih ubleha ni to nije moguce. Pa de napisite nesto pozitivno, dosta je blacenja!!!
3 0
Bhf
Realno,ovo je njihovo prvo a i zadnje prvenstvo,dok opet ne potplate pa dobiju organizaciju.Moje misljenje da nece ni bod uzeti u ovoj grupi.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi