Katastrofa BiH u Briselu: Zmajevi poniženi od Belgije!
Foto: EPA

Uvjerljiva pobjeda Belgije

Katastrofa BiH u Briselu: Zmajevi poniženi od Belgije!

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Briselu od Belgije s 4:0 u kvalifikacionom susretu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Slab meč, naročito u prvom poluvremenu je odigrao naš tim, te su Belgijanci sasvim zasluženo stigli do pobjede u ovom susretu.

Belgijanci su od samog početka preuzeli inicijativu. Dominirali su sredinom terena, ali do ozbiljnije šanse nisu mogli doći.
S druge strane naša selekcija je strpljivo čeka šansu, a u 18. minuti smo imali dobar šut preko Harisa Medunjanina, ali lopta je otišla preko gola.

Prvi ozbiljniji ataci Crvenih đavola prema golu naše selekcije donijeli su i pogotke i to dva za samo tri minute. Prvo je u 26. minuti Emir Spahić postigao autogol nakon što je nespretne reakcije, da bi samo tri minute kasnije Mertens i Hazard izigrali našu selekciju, a fudbaler Chelseaja je pogodio za sigurnih 2:0.



Nemoćno je izgledao naš tim u prvom poluvremenu. Do prave prilike nismo mogli doći, pa je selekcija Roberta Martineza zasluženo imala prednost nakon prvog poluvremena.

Otvaranje drugog poluvremena pripada našoj selekciju. Imali smo pokušaj preko Edina Džeke nakon pet minuta igre, ali je kapiten bh. tima bio neprecizan.

Nakon što su naši reprezentativci stvorili nekoliko opasnih napada pred golom Belgije, nakon prvog ozbiljnog napada u nastavku domaći dolaze do gola. Nakon kornera Mertensa, Toby Alderwield zabija gol petom za visokih 3:0.


Nekoliko minuta kasnije domaća selekcija je mogla i do četrvtog gola. Brzu kontru nije uspio završiti Romelu Lukaku, koji je promašio prazan gol.

Ono što je promašio napadač Evertona je naplatio s kamatama u 79. minuti. Fantastičnim golom je zaključio priču večeras za konačnih 4:0 i veliko poniženje bh. tima.


Svjetsko prvenstvo, kvalifikacije:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Belgija - BiH 4:0 (Spahić 26'ag, Hazard 29', Alderwield 60', Lukaku 79')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi