Katastrofa Dinama protiv Krasnodara
Foto:EPA

Ruska liga, osmo kolo

Katastrofa Dinama protiv Krasnodara

S. Bošković

Spartak je uspio slaviti protiv Rostova, dok su pobjede još upisali Krasnodar i Terek.

Spartak je iskoristio jučerašnje kikseve vodećih ekipa, te se pobjedom protiv Rostova od 1:0 približio moskovskim klubovima i Zenitu. Pogodak odluke djelo je Promesa nakon 28. minuta igre.

Krasnodar je Dinamu priredio neugodan doček i ispratili su ih sa visokih 4:0. Mrežu gostiju načeo je Laborde nakon deset minuta igre, a poduplao Mamaev u finišu prvog dijela. Susret je riješio Ahmedov u 71. minuti, a Mamaev se u finišu susreta počastio još jednim pogotkom.

Terek je u drugom poluvremenu uspio slomiti otpor domaćeg Anzhija, te slaviti sa sigurnih 2:0. Sve se desilo u samo tri minute. Prvo je Lazić autogolom u 59. minuti, a psihološki pad kod igrača Anzhija iskoristio je Lebedenko.

Anzhi je ostao na pet bodova, dok je uspio doći do devetog boda. Dinamo se sa ovim porazom udaljio od vrha ljestvice.

Ruska Premier liga, osmo kolo:

Spartak Moskva - FK Rostov 1:0 (Promes 28')
Krasnodar - Dinamo Moskva 4:0 (Laborde 10', Mamaev 42', 90+2, Ahmedov 71')
Anzhi - Terek 0:2 (Lazić ag. 59', Lebedenko 62')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.