Smail Prevljak s dva gola srušio Kazahstan na Astana Areni!
Foto: NSBiH

BiH slavila u Nur Sultanu sa 2:0

Smail Prevljak s dva gola srušio Kazahstan na Astana Areni!

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u gostima pobijedila Kazahstan sa 2:0 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Kazahstanci su nešto bolje otvorili današnju utakmicu i pokušali su nametnuti svoj tempo igre, ali na svu sreću naši igrači nisu to dopustili i veoma brzo smo preuzeli incijativu na sredini terena.

Prvu šansu naša selekcija imala je u sedmoj minuti kada je Ćivić odlično centrirao za Stevanovića koji je pokušao glavom, ali je golman Kazahstana uspio da odbrani njegov udarac.

Desetak minuta kasnije Stevanović je uposlio Prevljaka, no on šutira preko gola Pokatilova. Zmajevi su do prednosti uspjeli da dođu u 25. minuti utakmice, a u centru pažnje ponovo su bili Stevanović i Prevljak.

Stevanović je ovaj put fantastično ubacio sa desne strane, a najviši u kaznenom prostoru domaćeg tima bio je Prevljak koji sjajno glavom pogađa mrežu Kazahstana za 1:0.

Naš tim je i nakon vodstva nastavio s dobrom igrom. U 38. minuti Džeko je pokušao nakon što ga je uposlio Hadžiahmetović, ali ovaj put lopta ide pored gola. Pet minuta kasnije Ćivić je imao dobar pokušaj iz slobodnjaka, no na kraju lopta ide u korner.

Oglasi

Dobar pokušaj u 51. minuti imao je Gojak sa nekih 20-tak metara, ali je golman domaćih to odbranio. Već u narednom napadu velika šansa za naš tim. Stevanović je uposlio Džeku koji je bio u odličnoj poziciji, ali šutirao je pored gola.

Nevjerovatnu šansu naš tim imao je u 62. minuti. Nakon greške domaće odbrane sam ispred golmana Pokatilova izašao je Cimirot, ali on sa nekih desetak metara šutira visoko preko gola.

Samo dvije minute kasnije ponovo dobra akcija naših. Ovaj put u šansi je bio Džeko koji je pokušao s vrha kaznenog prostora, no Pokatilov je to odbranio.

Ipak, BiH je uspjela doći do drugog gola u 66. minuiti. Ponovo je Stevanović ubacio s desne strane, a lopta nekako dolazi do Prevljaka koji je bio sam u petercu Kazahstana i bez problema je savladao Pokatilova za 2:0.

Oglasi

Naš tim je samo nekoliko minuta kasnije mogao da sve završi. Nakon kornera najviši u petercu Kazahstana bio je Džeko koji je ostao sam, ali glavom šalje loptu pored stative gola domaćih.

Džeko je u 81. minuti ponovo bio u šansi. Ovaj put s lijeve strane centrira Gojak, ali Džeko je loptu zahvatio ramenom i ona ide pored gola.

I domaći su u finišu utakmice imali nekoliko dobrih prilika da pokušaju smanjiti prednost, ali golova nije bilo i na kraju su Zmajevi zasluženo uspjeli da pobijede sa 2:0 u Nur Sultanu.

Nakon ove pobjede naša selekcija je sada drugoplasirana u grupi sa šest bodova, dok Ukrajina i Finska imaju po pet s tim da Finci imaju meč manje. Kazahstan je posljednji sa tri boda.

Kvalifikacije za SP:

Kazahstan - BiH 0:2 (Prevljak 25', 66')

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kazahstan: Pokatilov, Bytsrov, Maly, Alip, Vorgovskly, Logvinenko, Kuat, Shomko, Zaintdinov, Zhukov, Schetkin.

Bosna i Hercegovina: Šehić, Ćivić, Kovačević, Ahmedhodžić, Kolašinac, Stevanović, Gojak, Hadžiahmetović, Cimirot, Prevljak, Džeko.

Top Komentari

Rajvosa2019
Lakse se dise , 3 boda zlata vrijedna ali pod uslovom da u utorak izvucemo pozitivan rezultat protiv Ukrajine inace nam je fajront - dobro smo odigrali , nadam se da ce nastaviti sa ovakvom igrom
39 4
ragge
Odlična igra naše ekipe danas.. Prevljak pokazao da je pravi golgeter
20 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti