Francuske rezerve lagano sredile Kazahstan, najjači tim spreman za BiH
Foto - Screenshot

Trikolori bez problema do tri boda

Francuske rezerve lagano sredile Kazahstan, najjači tim spreman za BiH

Midhat Šljivak

Francuska je danas u Nur-Sultanu savladala selekciju Kazahstana sa 2:0 i došla je do prve pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Trikolora Didier Deschamps je u ovom meču odlučio izvesti gotovo rezervnu postavu i većinu najboljih igrača je sačuvao za meč protiv BiH.

Nije to predstavljalo problem Francuzima da dođu do pobjede. Ousmane Dembele je u 19. minuti zabio za 0:1, a Maily je autogolom u 44. minuti postavio rezultat prvog dijela od 0:2.

U nastavku meča Francuzi propuštaju veliki broj šansi. Sjajno je branio golman Kazahstana, pa je u 75. minuti uspio zaustaviti penal Kyliana Mbappea, koji je dobio šansu za igru u posljednjih pola sata.

Ostalo je do kraja 0:2 i Francuzi sada dolaze u Sarajevo gdje će biti također veliki favoriti u duelu sa BiH.

Deschamps je danas izveo ovu postavu:

Lloris, Dubois, Zouma, Lenglet, Digne, Pogba, Ndombele, Lemar, Griezmann, Martial, Dembele.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Šansu za igru u drugom poluvremenu su dobili još: Mbappe, Ben Yedder, Rabiot, Sissoko i Coman.

Francuska nakon dva odigrana kola ima četiri osvojena boda.

Top Komentari

user1604593678
****t cemo vas u utorak kunem vam se imanetom,iako od malena navijam za France i Henry radi Arsenala al sad vas allah nece spasit ni africki ni francuski aj zdravo...
1 6
Zamfir19_46
Komotno protiv nas mogu sa rezervama, I bice opet 3+ razlike
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi