Zmajevi oprez: Kazahstanci bilježe veliki napredak, fudbaleru CSKA predviđaju blistavu karijeru

Neugodna reprezentacija

Zmajevi oprez: Kazahstanci bilježe veliki napredak, fudbaleru CSKA predviđaju blistavu karijeru

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za SP 2022. godine igrati i dvomeč protiv Kazahstana.

Zmajevi u tim mečevima trebaju tražiti šest bodova, ako misle ostati u utrci za barem drugo mjesto u grupi. Međutim, neće im biti sigurno lagano dokazali su to Kazahstanci na startu kvalifikacija, kada su remizirali u Kijevu s Ukrajinom rezultatom 1:1.

Ne samo rezultatski, Kazahstanci se dižu i na fudbalskoj pijaci, pa tako trenutno reprezentacija Kazahstana ima čak devet fudbalera sa milionskom vrijednošću.

Najvrijedniji u kazahstanskoj fudbalskoj riznici je 23-godišnji Baktiyar Zaynutdinov, čija je vrijednost 3,5 miliona eura, nastupa za CSKA Moskva i predviđaju mu blistavu karijeru.

Kazahstanci trenutno vrijede 24,7 miliona eura, što je skoro duplo više nego u prošlim kvalifikacijama za SP 2018. godine.

Kazahstan ima relativno mladu ekipu i veliku podlogu za dodatni napredak u budućnosti, pa recimo da samo Dmitri Shomko (31) jedini u trenutnom rosteru ima više od 30 godina, on je član ruskog Rotora.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Berschot, Rotor, Akhmat Gorzny, CSKA Moskva su klubovi van Kazahstana za koje nastupaju njihovi reprezentativci, dok ostalu okosnicu čine fudbaleri iz najjačih klubova u Kazahstanu tako da se dobro poznaju i njihovo zajedništvo je veliki plus.

Zmajevi moraju biti na dobrom oprezu protiv ove neugodne reprezentacije.

Top Komentari

Edward NewGate
Ima 23 godine i predvidjaju mu blistavu karieru.....? Sine taj ako ce imati blistavu karieru on je vec do sada trebao biti u ligi petice u nekom klubu ranga bar Arsenal, Napoli itd. O Realu, Bayernu, PSG i Liverpoolu necemo ni pricati tamo ce valjda zaigrati kad bude imao 30.
7 0
MaDaj
Uvijek me cudilo zasto Kazahstan nema bolju reprezentaciju... Imaju populaciju od nekih 18milliona, Fudbal im je najpopularniji sport, GDP im je veci nego sve Ex-Yu zemlje skupa .... Fakat mislim da ce morati jednog dana da prorade i oni ...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi