Dva dječaka utrčala na teren, njihov otac šokiran kaznom koju je dobio

Čudna situacija u Engleskoj

Dva dječaka utrčala na teren, njihov otac šokiran kaznom koju je dobio

E. Oštraković

Kazne u Engleskoj su dosta drugačije nego u ostalim ligama kada je riječ o navijačima, a posebno o utrčavanju navijača na teren.

Najbolji primjer toga je odluka Stoke Cityja, ekipe koja se trenutno takmiči u Championshipu, a sjećamo ih se iz Premieshipa koji su igrlai prije nekoliko godina.

Čelnici ovog kluba kaznili su jednog od svojih navijača, iako on tehnički nije kriv za nešto što se dogodilo.

Naime, dvojica njegovih sinova su na utakmici 14. kola Championshipa, između Stokea i Sheffield United utrčala na teren.

Na kraju je otac dvojice dječaka kažnjen i to žestokom kaznom, a radi se o doživotnoj zabrani posjećivanja svih utakmica Stoke Cityja.

Kada je riječ o reakciji javnosti na sve što se desilo, ona je podijeljena. Dok jedni smatraju da je kazna zaslužena, drugi misle da je previše stroga.

Dječaci koji su utrčali na teren stari su 11 i 12 godina, a dobili su kaznu od pet godina zabrane dolaska na stadion.

Nakon toga će ponovo moći uživo gledati utakmice Stokea, ali nakon što prođu klupsku edukaciju ponašanja na tribinama.

Kada je riječ o samoj utakmici Stoke je slavio sa 3:1, a Anel Ahmedhodžić na ovoj utakmici nije nastupio zbog povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti