Iz Stokea u komšiluk: Iznenađujući transfer Marija Vrančića

Dolazi u Hrvatsku

Iz Stokea u komšiluk: Iznenađujući transfer Marija Vrančića

E. Ganibegović

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić trebao bi promijeniti klub ovog ljeta. 

Kako su danas objavili mediji u Hrvataskoj, Vrančić će uskoro potpisati za tamošnju Rijeku i u paru s Pablom Alvarezom u veznom redu činiti okosnicu tima naredne sezone.

Iskusnik i 'mrcina', kako su ga nazvali hrvatski mediji, u Rijeku dolazi iz Stoke Cityja. Prije toga je četiri godine igrao u Norwichu, a u Englesku je 2017. otišao nakon više od desetljeća bundesligaškog iskustva u Mainzu i Paderbornu.

Podsjetimo, Vrančić je u mlađim kategorijama nastupao za reprezentaciju Njemačke, a ima upsianih šest nastupa u dresu našeg nacionalnog tima.

Debitovao je kod Mehmeda Baždarevića protiv Andore u septembru 2015. godine, kod kojeg je i upisao preostalih pet nastupa u nacionalnoj selekciji.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dobio je još poziv Prosinečkog u junu 2019. godine, ali je s klupe odgledao gostujuće poraze naše selekcije od Finske i Italije.

Prelazak u Rijeku je definitivno korak nazad u karijeri, no sada će sigurno još više biti na oku selektoru Ivaylu Petevu i bit će zanimljivo vidjeti da li će ga bugarski stručnjak možda vratiti u reprezentaciju. 

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Momak cijelu karijeru proveo u inostranstvu. U Njemačkoj od sedme godine, više od 20 godina u njemačkom fudbalu, u Engleskoj posljednjih 5. Polako privodi karijeru kraju, ima 33 godine, vjerovatno mu je dosta tmurnog i kišnog vremena u Engleskoj, dolazi na more gdje će se vjerovatno i skrasiti i onda "pametni novinar" napiše da je to korak unazad u karijeri. Da nije smiješno bilo bi tužno...
12 4
gallardo.la
hahah pa je li moguće da su ljudi ovoliko ispred nas, pa ja ne znam je li ko pratio Vrancica i da li zna o kakvom se igraču radi. Znači dovodi ga Rijeka, a ne Dinamo...
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije