Keane otišao u siromašni arapski klub

Al-Ahli nova destinacija

Keane otišao u siromašni arapski klub

Midhat Šljivak

Legendarni irski napadač Robbie Keane karijeru bi mogao nastaviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Iskusni 36-godišnji fudbaler je u novembru napustio LA Galaxy nakon pet godina u ovom timu i od tada je bez kluba.

Povezivao se Irac s mnogobrojnim ekipama nakon napuštanja SAD-a. Najčešće se govorilo o odlasku u Kinu, ali on očigledno neće osjetiti slast kineskog novca, a čini se ni arapskog, jer je otišao u tim koji ne raspolaže velikim sredstvima.

Keane trenutno trenira s Al-Ahlijem, timom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Iako još uvijek nije potvrđeno da bi Keane mogao potpisati za ovaj klub, očigledno se legendarni napadač ima namjeru okušati i u malo egzotičnijim ligama, pa se odlučio za Dubai.

Međutim, pitanje je koliko Keane može zaraditi od eventualnog potpisa za ovaj tim. Al-Ahli se nalazi u financijskim problemima i teško da mu mogu ponuditi bogatstvo.

Keane je u bogatoj karijeri igrao za velikane poput Liverpoola, Leedsa, Tottenhama, Celtica i Intera, a posljednjih pet godina je igrao za LA Galaxy u MLS-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi