Keita zaradio crveni karton 'imitirajući' Manea
Foto: EPA

Nesmotren potez budućeg fudbalera Liverpoola

Keita zaradio crveni karton 'imitirajući' Manea

Leipzig je danas na svom ternu remizirao sa Borussijom Monchengladbach, uprkos činjenici da su domaćini dva puta imali vodstvo.

Timo Werner je doveo Leipzig u vodstvo u 17. minuti, da bi Hazard, s bijele tačke, poravnao u 25. minuti. Domaćini su ponovo poveli šest minuta kasnije, a strijelac je ovaj put bio Augustin.

Međutim, Monchengladbach se nije predavao, pa je do novog poravnanja stigao u 61. minuti, preko Stindla.

Iako se možda moglo očekivati da domaćini u finišu utakmice pokušaju stići do novog vodstva, Naby Keita je u 83. minuti zaradio direktan crveni karton, pa su nakon toga šanse Leipziga da dođe do pobjede drastično opale.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Keita je crveni karton zaradio udarivši kopačkom u lice protivničkog igrača, a mnogi su njegov start uporedili s onim Sadia Manea, fudbalera Liverpoola, koji je prošle sedmice nogom u lice udario golmana Manchester Cityja.

Podsjetiomo, Keita će se naredne godine pridružiti upravo ekipi Liverpoola, s obzirom da je njegov transfer već dogovoren.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi