Pobjeda Leipziga: Keita pokazao zašto vrijedi 48 miliona
Foto: EPA

Briljirao i Timo Werner

Pobjeda Leipziga: Keita pokazao zašto vrijedi 48 miliona

RB Leipzig je došao do gostujuće pobjede nad HSV-om rezultatom 0:2, a na ovoj utakmici su viđena i dva spektakularna gola.

Gosti su dominirali od samog početka susreta, a prvu priliku za Leipzig je propustio Augustin u 7. minuti kada je pogodio stativu.

Prijetili su nakon toga i Orban i Werner, ali se na poluvrijeme otišlo rezultatom 0:0.

Prvi gol na susretu viđen je u 67. minuti, ali je vrijedilo čekati. Naby Keita, koji će se naredne sezone za 48 miliona funti pridružiti Liverpoolu, ja fantastičnim udarcem iz velike daljine savladao golmana HSV-a i donio vodstvo svojoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gol za, ispostavit će se, konačnih 0:2 postigao je Timo Werner nakon što je došao do lopte na svojoj polovini, stigao do gola domaćina i rutinski savladao Matheniu.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi