Kek razočarano poručio: Ništa se u životu ne mora...

Rijeka se porazom oprostila od Evrope

Kek razočarano poručio: Ništa se u životu ne mora...

S. Mlaćo

Navijači Rijeke sinoć su bili razočaran nakon duela protiv Sarpsborga.

 Norveški debitant u Europi slavio je na Rujevici sa minimalnih 1:0, te izborio prolaz dalje.

Nakon 1:1 u Norveškoj činilo se da je sve završeno, ali Mortensen u u 85. minuti matirao domćeg golmana i kreirao pravu senzaciju.

Trener Rijeke Majtaž Kek bio je razočaran nakon meča.

"Jednostavno, u ovoj utakmici nismo uspjeli povezati dva-tri pasa, stvoriti šansu. Oni su jednostavno previše lopti upućivali u 16-erac, nismo radili pritisak, neki strah se uvukao. Igrali smo suprotno dogovoru, htjeli smo dati gol kako bi sve to smirili".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Svi su bili uvjereni nakon prvog meča da Rijeka ide dalje, ali Slovenac ističe da je stvoren i nepotreban pritisak.

"Ništa se u životu ne mora, možemo sami sebi stvoriti pritisak. Imamo problem na planu igre, kad se ne nametne svoj stil igre, onda uvijek postoji mogućnost da se iz prekida primi gol. Ako ne napraviš kući šansu iz igre, ne možeš očekivati puno u Europi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije