Prometno u Širokom: Lončar od ponedjeljka u novom klubu, stižu dvojica Nigerijaca
Nova imena na Pecari

U paketu iz Rijeke dolaze dvojica ofanzivaca

Prometno u Širokom: Lončar od ponedjeljka u novom klubu, stižu dvojica Nigerijaca

Midhat Šljivak

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Stjepan Lončar u ponedjeljak će postati novi član NK Rijeka.

Ovaj sjajni veznjak je dogovorio dolazak na Rujevicu, a službena potvrda transfera i potpis ugovora bi se trebali dogoditi nakon ljekarskih pregleda koji su zakazani za ponedjeljak.

Široki će u okviru ovog transfera dobiti i dvojicu Afrikanaca na posudbi. Put Pecare će nigerijski napadač Theophilus Solomon (22), te krilni fudbaler koji stiže također iz Nigerije Goodness Ajayi (23).

Ajayi je već jednu sezonu igrao na posudbi u Širokom. Bilo je to u sezoni 2015/2016 kada je odigrao 20 utakmica za Širokobriježane i ostavio je dobar utisak sa pet golova u tri asistencije.

On je poznat kao stariji brat reprezentativca Nigerije Isaaca Successa, trenutnog člana španske Malage. Ajayi je proteklu sezonu također proveo na posudbi i to u redovima izraelskog Hapoela Ashelkona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane Solomon je ime koje se proteklih mjeseci često spominjalo u regionalnom fudbalu. Rijeka ga je prvo posudila Partizanu, ali je ubrzo napustio beogradski tim i proteklu polusezonu je 22-godišnji fudbaler proveo u kuparskoj Omoniji.

Sada će kvalitet moći da pokaže na Pecari i sigurno je da će bh. premijerligaš dobiti dva izuzetna pojačanja za narednu sezonu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi