Igrač Watforda dao je "najhrabriji intervju svih vremena"

Ken Sema je pobijedio vlastite strahove

Igrač Watforda dao je "najhrabriji intervju svih vremena"

E. Škorić
Teme:

Intervju nakon ili prije utakmice za mnoge sportiste i nogometaše je sasvim normalna stvar, ali za švedskog napadača Ken Semu to je ipak bio najveći strah u životu.

Prirodno je da nisu svi savršeni u komuniciranju s medijima, naročito pred kamerama, ali igrač Watforda imao je ogromnu prepreku u vidu govorne mane.

Iako muca, odlučio je najzad probiti led i stati pred kamere te dati intervju. Oslobodio se svog najvećeg straha i pobijedio.

Ken Sema je intervju dao nakon što je s dva gola Watfordu pomogao da savlada WBA (3:2) u borbi za doigravanje u Championshipu.

Sema se patio dok je davao izjavu, ali na kraju je napravio dobar posao iako je evidentno da se jako trudio kod izgovaranja određenih riječi.

“Dugo sam se oporavljao od povrede pa sam sretan što sam zabio i što je moja momčad pobijedila. Bila je to divna večer. Bilo je sjajno slaviti pobjedu s navijačima. Učinio sam sve da se vratim jači nakon povrede. Ovo je vrlo važna pobjeda. Čekaju nas teški mečevi dalje, ali radujem se prilici da se dokažem”, podijelio je emocije Sema.

Šveđanin koji ima 29 godina želi da vrati Watford u Premier ligu. On je u ovaj klub došao 2018. godine iz švedskog Östersunda i već je imao priliku da igra u Premier ligi.

Sema je odigrao 17 utakmica s jednim golom u svojoj prvoj sezoni, otišao na posudbu u Udinese i igrao dosta u Serie A, pa se vratio u Watford kojem je pomogao ranije da se plasira u Premier ligu. Sada želi uraditi istu stvar.

Njegov tim trenutno je osmi u Championshipu sa 50 bodova, ali ima samo tri boda manje od ekipa koje zauzimaju pozicije koje donose doigravanje za plasman u najviši rang engleskog nogometa.

Watford je danas izgubio s 1:0 na gostovanju kod Sheffield Uniteda za koji je od početka igrao reprezentativac BiH Anel Ahmedhodžić, a u narednom kolu dočekuje Preston.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi