Reprezentativac egzotične selekcije dogovorio zanimljiv transfer u engleskom klubu
FOTO: EPA

Pomalo zaboravljen od većine

Reprezentativac egzotične selekcije dogovorio zanimljiv transfer u engleskom klubu

H. Zilić

Zanimljiv posao nam stiže iz engleskog Championshipa. Klubove na Ostrvu krajem stare i početkom nove godine očekuje "Boxing day", a obično je to period kada do izražaja dolazi što duža klupa i roster ekipa.

Tako je ekipa Watforda odlučila da se pojača za narednih šest mjeseci.

Kao slobodan fudbaler došao je 31-godišnji reprezentativac Curacca i bivši član Aston Ville, Leandro Bacuna (31).

Pomalo zaboravljen od većine fudbalskih zaljubljenika, Bacuna će pokušati da vrati karijeru na neki obećavajući put i da pomogne Watfordu u ovosezonskim borbama.

Popularni Stršljenovi su nakon 22 odigrana kola na petoj poziciji na tabeli sa 34 osvojena boda, a to je pozicija koja na kraju sezone vodi u play off.

Lider Burnley im bježi deset bodova, a drugoplasirani Sheffield United sedam bodova.

Oglasi

Bacuna je inače karijeru počeo u Gronigenu gdje je prošao sve kategorije kluba i upravo je iz Groningena prešao u redove Aston Ville 2013. godine gdje se zadržao šest sezona.

Pored Ville i Cardiffa nosio je i dres Readinga.

Bacuna je igrao za omladinske selekcije Nizozemske, ali odlučio je da u seniorskoj konkurenciji nosi dres Curacaa otočne države sa koje vodi porijeklo.

Za pomenutu reprezentaciju debitovao je 2016. godine i odgirao 41 utakmicu uz 14 postignutih pogodaka.

Dodajmo da je za omladinske selekcije Nizozemske skupio 19 nastupa uz dva gola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi