Slaven Bilić se vratio na otok i ima najteži zadatak u trenerskoj karijeri

Sve je dogovoreno

Slaven Bilić se vratio na otok i ima najteži zadatak u trenerskoj karijeri · Zvanično

E. Oštraković

Ono što je ranije najavljeno, sada je i zvanično potvrđeno.

Nakon što je Telgraph ekskluzivno objavio da je Watford smjenio Roba Edwarsa, te da je klub blizu dogovora sa novim trenerom, krenule su špekulacije ko će preuzeti klupu ovog tima.

Mediji iz Engleske krenuli su sa nagađanjem, ali su svi imali jednog favorita za preuzimanje klupe Watforda, a to je bio stručnjak iz Hrvatske, Slaven Bilić.

Sada je to i zvanično, jer je engleski klub potvrdio ovu informaciju, te je Slaven Bilić imenovan za novog šefa stručnog štaba Watforda.

Watford FC confirms Slaven Bilić as its new Head Coach on an 18-month contract, subject to receiving the relevant work permit.

Bivši selektor Hrvatske potpisao je ugovor na osamnaest mjeseci, a pred sobom će imati samo jedan zacrtan cilj do kraja sezone.

Naravno to je povratak u Premier ligu i to je jedina stvar koja zanima čelnike ovog kluba iako se nalaze na desetom mjestu na tabeli u Championshipu.

U dosadašnjih deset odigranih utakmica u ovoj sezoni ekipa Watforda ostvarila je samo tri pobjede, te imaju pet neriješenih rezultata i dva poraza.

Upravo veliki broj remija koštao je posla sada već bivšeg trenera Watforada, Roba Edwarsa, koji će u narednom periodu tražiti svoj novi angažman.

Bilić je prošlog mjeseca u intervjuu upravo za Telegraph rekao kako čeka pravu ponudu i zbog toga je odbio da sa klupe predvodi ekipu Olymiakosa.

Sa sobom će u Watford Bilić povesti i svoj stručni štab, a radi se o ljudima iz Hrvatske, Danilu Butoroviću, te Deanu Računici.

Posljednji angažman Slaven Bilić imao je u ekipi Beijing Guoanu kojeg je vodio u prošloj sezoni, a ima bogato trenersko iskustvo u Engleskoj.

Tamo je vodio ekipe West Hama i West Bromwich Albiona, sa kojim je u sezoni 2019/20 izborio promociju u Premier ligu.

Osim ovih klubova u svojoj trenerskoj karijeri Bilić je sa klupe vodio Hajduk, reprezentaciju Hrvatske, Lokomotiv iz Moskve, Bešiktaš i Al-Ittihad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi