Dva dana nakon meča u Kaknju, Čelik objavio najlošije moguće vijesti!

Kenana Horića čeka duža pauza

Dva dana nakon meča u Kaknju, Čelik objavio najlošije moguće vijesti!

E. Ganibegović, foto: D. Kurbegović

Prije dva dana je NK Čelik gostovao u Kaknju kod Rudara i remizirao 2:2 u šestom kolu Prve lige FBiH. Osim što u potpunosti ne mogu biti zadovoljni rezultatom, navijači Čelika sada su dobili još težu vijest - Kenan Horić će duže odsustvovati s terena.

Na utakmici Rudara i Čelika koja je 16. septembra odigrana u Kaknju (2:2), povredu je doživio kapiten zeničke ekipe, Kenan Horić.

On je na pomenutoj utakmici zamijenjen u 20. minuti, a crne prognoze su se obistinile - teže je povrijeđen. Saopštenje Čelika prenosimo bez izmjena:

"Na prethodnoj utakmici u Kaknju naš prvotimac Kenan Horić zadobio je povredu koljena nakon koje nije mogao nastaviti susret, uprkos njegovoj želji.

Detaljni ljekarski pregledi, koji su danas obavljeni, pokazali su da se radi o rupturi prednjeg križnog ligamenta. Horić će u narednim danima obaviti konsultacije sa specijalistima, ali je operativni zahtjev neizbježan.

Oporavak nakon operacije će biti višemjesečni, ali vjerujemo da će naš Horić, kao i uvijek, pristupiti ovoj povredi ozbiljno i profesionalno, te da ćemo ga ubrzo ponovo vidjeti na zelenom terenu."

Oglasi

Jasno je da se radi o jednoj od najtežih povreda u fudbalu i sportu uopšte, te Kenana Horića čeka oporavak od najmanje pet do šest mjeseci.

Slutili su u NK Čelik ovo, očigledno, čim su još ranije danas ozvaničili dolazak novog defanzivca, Aldena Šetkića.

"Osmnaestogodišnji Alden Šetkić danas je potpisao ugovor s našim klubom i zvanično postao novi igrač NK Čelik. Ovaj igrač došao je u naš klub bez ugovornih obaveza prema prethodnom klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Alden Šetkić rođen je 17. augusta 2005. godine u Sarajevu. Za omladinske kategorije nastupao je za FK Željezničar, da bi prošle godine preošao u akademiju FK Sarajevo. Ovaj defanzivac osvajač je juniorske duple krune sa FK Sarajevo. Visok je 1,92 m i pokriva stoperske pozicije i poziciju zadnjeg veznog igrača po potrebi.

Aldenu želimo dobrodošlicu u naš klub uz želju za što više odličnih utakmica", stoji u objavi NK Čelik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi