Treneri Rudara i Čelika slično razmišljaju nakon komšijskog derbija

Podjela bodova

Treneri Rudara i Čelika slično razmišljaju nakon komšijskog derbija

E. Oštraković

Komšijski derbi u sjajnoj atmosferi između Rudara i Čelika u Kaknju završen je remijem (2:2).

Bilo je dosta uzbudljivo, veliki broj šansi, na kraju podjela bodova. Možda i najrealniji ishod duela.

"Drago mi je vidjeti veliku posjećenost, to je ono što nam treba u današnjem fudbalu. Poražavajuće je da dođe 100-200 gledalaca na utakmici. Vidjeli smo jednu fantastičnu nogometnu predstavu, prilika je bilo na obje strane. Odigrali smo kvalitetan meč.

Mi smo bili domaćini i stvarno smo željeli pobjedu, ali Čelik je jedna kvalitetna ekipa. Prvo poluvrijeme je bilo 50-50, a mi smo u drugom dijelu išli svim snagama da preokrenemo rezultat. Čelik je imao kvalitetne kontranapade. Bilo bi realno kako god da se utakmica završila. Ne mogu biti nezadovoljan, mada bih bio zadovoljniji da smo pobijedili. Idemo dalje, želim našim prijateljima puno sreće u nastavku prvenstva, nadam se da će i nas ona poslužiti", rekao je Bećir Mehanović nakon utakmice.

Trener Zeničana Armin Duvnjak je također dao izjavu za SportSport.ba.

"Čestitao bih domaćinima na odličnoj utakmici. Puna naboja, kako smo i očekivali. Mogu reći da smo se dobro pripremili za to. Ima i stvari koje zamjerim igračima, ali želim samo da napredujemo. Treba nam vrijeme, prilagodba na ovu ligu i Rudar je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Primamo ponovo go u ranoj fazi susreta. Nismo dobili odgovor igrača onakav kakav želimo. Htjeli smo izaći visok presing, da ne dozvolimo puno prostora, ali nismo odgovorili na najbolji način. Utakmica je mogla otići u oba smjera. Iz ovog ćemo izvući pouku. Ubijeđen sam da možemo još bolje izgledati. Ovo je bilo teško gostovanje".

Nakon ovih mečeva Čelik je šesti na tabeli sa devet bodova, dok je Rudar Kakanj na 13. mjestu sa pet bodova. Zeničani čekaju Tomislav u narednom kolu, dok će Rudar imati teško gostovanje kod Gradine u Srebreniku.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

elvir_86
E moj Duvnjak, vama je svaka utakmica i kuci teska , patnja. Nemate cvrstocu u ekipi od oddbrane do napada , agresivnosti , vidi se volja i trcanje al.pas igra cuvanje lopte , akcija sutiranje skroz TANKO .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi