Kenan Horić raskinuo ugovor s albanskim FK Kukësi
Bivši defanzivac Čelika danas je i zvanično postao slobodan igrač, a nije isključeno da ga u drugom dijelu sezone ponovo gledamo na bh.terenima

Defanzivac nakon pola godine napustio Albaniju

Kenan Horić raskinuo ugovor s albanskim FK Kukësi · Zvanično

D. Kurbegović

Nakon 12. kola u najjačoj diviziji Albanije na čelu tabele je ekipa KF Vllaznije za koju nastupa bivši igrač Čelika, Haris Dilaver. Još jedan bivši igrač kluba s Bilinog polja, defanzivac Kenan Horić prošlog ljeta pristupio je ekipi Kukesia, sa kojima je potpisao jednogodišnji ugovor.

Ovaj 30-godišnjak izborio se odmah za mjesto prvotimca, te je odigrao i utakmice u pretkolu Evropske lige protiv Wolfsburga. Nakon toga uslijedilo je nekoliko dobrih partija u prvenstvu Albanije, te je Horić doživio povredu, zbog koje je u ovoj sezoni upisao sedam nastupa za ovaj klub.

Ipak čelnici kluba nisu zadovoljni sa rezultatima kluba u prvom dijelu sezone te su raskinuli ugovore sa pojedinim igračima. Jedan od tih igrača je i Kenan Horić, sa kojim je postignut dogovor o sporazumnom raskidu ugovora, te je ovaj stoper od danas zvanično slobodan igrač.

Kenan Horić je inače prošao sve omladinske kategorije Čelika, te u seniorskoj konkurenciji odigrao više od 100 utakmica, kao kapiten Čelika i najbolji igrač kluba u toj sezoni ostvario je transfer u slovenske Domžale u januaru 2014. godine. U dresu Domžala odigrao je 90 utakmica, gdje je također nosio kapitensku traku.
Nakon sjajnih igara u prvenstvu Slovenije, te kvalifikacijama za Evropsku ligu u junu 2016. godine ostvaruje transfer u turski Antalyaspor s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. U dresu Antalyaspora odigrao je 10 utakmica, da bi zatim na lični zahtjev otišao na posudbu u kiparski Pafos, gdje je ubilježio 22 nastupa. Zatim se vratio u Antalyaspor, ali nije dobio šansu za igru što je bio znak da raskine ugovor s turskim klubom.

U januaru 2019. godine potpisao je za Mladost iz Doboja kod Kaknja, za koju je upisao 25 nastupa, postigavši jedan gol. Kako je poznato u januaru 2020. godine vratio se u Čelik, te je u tri proljetna kola odigrao samo prvi meč protiv Zrinjskog, nakon čega je nestao iz kadra crno-crvenih, prvenstvo je prekinuto i Horić je nakon što je Čelik ispao iz lige oprostio sve dugove klubu, te je potpisao za Kukesi.

U dresu ovog kluba iz Albanije upisao je sedam nastupa u prvenstvu, dva u okviru Evropske lige, te jedan u okviru Kupa Albanije.

Top Komentari

gameon
De objasni nam kako si rakino,da i mi probamo sa telemachom raskinut
2 0
velezovac
novi igrač Vis Simm Bau... dobro dosao...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi