Zvučno ime s premijerligaših terena iz vjerskih razloga igra bez sponzora na dresu

U dogovoru s klubom

Zvučno ime s premijerligaših terena iz vjerskih razloga igra bez sponzora na dresu

A. Čaušević

Mnogi sportisti su istinski vjernici koji nastoje da žive u skladu sa svojim vjerskim uvjerenjima koliko je to moguće.

Iz Posušja nam stiže zanimljiva priča, a glavni akter je Kenan Horić, iskusni štoper koji je nedavno pojačao klub sa Mokrog Doca.

Prilikom dolaska u Posušje Horić je zamolio da na svom dresu ne nosi ime glavnog klupskog sponzora, odnosno jedne kladionice.

Sponzorisanje kladionice se ne podudara sa njegovim vjerskim uvjerenjima, a u Posušju su odlučili da izađu u susret 31-godišnjem fudbaleru.

Horić je već nekoliko utakmica igrao bez sponzora na dresu, tako je bilo i u duelu protiv Zrinjskog što je zabilježio i fotoreporter portala SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 31-godišnjak je u Premijer ligi igao još za Čelik, Mladosti i Olimpik, a ima i internacionalnog iskustva jer je nastupao u Albaniji, Turskoj, Sloveniji i Kipru.

Top Komentari

sarajlija1111
Hvala Allahu pa ima ovakvih velicina Svaka cast gigantu da te dragi Allah cuva A nije mi jasno dokle nasi mediji idu da im je ovo top vijest Njegova vjera njegova stvar pustite ga na miru
11 1
Baboisback
Svaka cast
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi