Debi za pamćenje Kenana Kodre u Mađarskoj

S dva gola donio Fehevaru preokret i pobjedu

Debi za pamćenje Kenana Kodre u Mađarskoj

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Kenan Kodro sjajno je počeo avanturu u Mađarskoj.

Kodro je nedavno potpisao za MOL Fehervar, a večeras je odigrao prvu utakmicu za svoj nov tim i oduševio sve navijače u derbiju protiv MTK-a Budimpešta.

Domaćin je slavio s 2:1 nakon preokreta, a junak je bio naš napadač. U igru je ušao u 62. minuti, a onda je s dva gola donio preokret Fehervaru.

Prvo je u 72. minuti postigao pogodak s bijele tačke za 1:1, da bi u 79. minuti drugim golom donio tri boda domaćinu.

MOL Fehervar je sa ovom pobjedom stigao na drugo mjesto mađarskog šampionata i ima osam bodova, dok je MTK četvrti s bodom manje.

Bh. reprezentativac zadužio je dres s brojem 19 u Mađarskoj, a prethodno je igrao za Athletic, Valladolid, Grasshopper, Kopenhagen, Mainz, Osasunu...

Top Komentari

Mackintosh
Dobar igrac, zasto nije ostvario vise, a mogo je, tema za njegove trenere. Oni znaju bolje
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi