Kenan Kodro: Januar je dug, ko zna šta se može desiti
Kodro je u Mainz došao iz Osasune, ali je u prvoj polusezoni odigrao samo osam utakmica, bez napadačkog učinka

NIje se naigrao u Mainzu

Kenan Kodro: Januar je dug, ko zna šta se može desiti

Iako ne izgleda kao da sjedi na spakovanim koferima i čeka voz za odlazak, čini se da je Kenan Kodro na izlaznim vratima ovoga kluba, piše njemački Kicker. Klub je u svoje redove doveo još jednog napadača Anthonyja Ujaha...

"Ja sam igrač Mainza tek pola godine, želim se nametnuti ovdje i zabijati golove, ali januar je dug mjesec i ko zna šta se sve može desiti", izjavio je Kodro.

U prvoj polusezoni Kodro je upisao samo 232 bundesligaške minute u osam utakmica, od kojih je samo dvije započeo. Nije se upisivao među strijelce i asistente, a najbolji nastup ostvario je protiv Freiburga u prvom kolu. Tada je imao jedinu stopostotnu šansu, 15 minuta prije kraja izašao je sam na golmana Alexandera Schwolowa, ali je pucao ravno u njega propustivši priliku za izjednačenje na 1:1. Mainz je poslije izgubio 1:2.

"Moja prva polusezona nije bila dobra. Došao sam ovdje da budem uspješan, nadao sam se da ću više igrati, ali takav je fudbal. Trener je favorizirao druge vrste igrača i poštujem tu odluku. Nadam se da će narednih pet mjeseci biti bolje", riječi su Kodre koji je u Njemačku stigao iz Osasune.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

BUdući da se ni ostale napadačke opcije u Mainzu nisu proslavile, klub je posegnuo za Ujahom iz KIne, no Kodro nije obeshrabren.

"Ja sam došao iz inozemstva i jedne lige u kojoj se igra drugačiji fudbal. Teško je odmah se navići, treba nekada pola godine ili godina da se igrač aklimatizira na nove uslove, da se navikne. Vjerujem u svoj kvalitet, ali sam svjestan da je proces dug. Želim pokazati treneru da zaslužujem biti član prvog tima. Nakon praznika vratio sam se u grad čist u glavi, s jasnim stavom. Nova godina je nova prilika, ali sve se naravno može desiti, pa i da ne ostanem ovdje", zaključio je Kodro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi