I Kodro mijenja klub: Mainz doveo sjajnog Nigerijca
Foto: EPA

Nakon svega nekoliko mjeseci

I Kodro mijenja klub: Mainz doveo sjajnog Nigerijca

M. Šljivak

Kenan Kodro jedan je od reprezentativaca BiH koji bi u januaru mogli napustiti tim.

Baš kao i Riad Bajić (Udinese), Kodro je tokom ljeta potpisao ugovor sa njemačkim Mainzom, ali se tamo nije naigrao.

Njemački tim je nezadovoljan igrama 24-godišnjeg bh. fudbalera i spreman je već nakon nekoliko mjeseci da raskine saradnju sa njim, a u klub je danas već stigao sjajni Nigerijac Anthony Ujah.

Ovaj 27-godišnjak je već igrao za Mainz. Ipak, kod tadašnjeg trenera Tomasa Tuchela se nije naigrao i nastupio je samo u 12 nastupa uz dva postignuta gola.

Međutim, proradio je u Kolnu u naredne dvije sezone. To mu je donijelo transfer u Werder, da bi proteklih godinu dana nosio dres kineskog Liaoninga gdje je postigao 10 golova u 39 nastupa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Odlučio se ove zime vratiti u Evropu i potpisati za Mainz gdje će preuzeti ulogu prvog napadača tima, a njegovim dolaskom vjerovatno je višak Kenan Kodro.

Bh. napadač se nije pokazao u Bundesligi. Nije previše ni igrao i u osam mečeva je ostao bez gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi