Kenan Kodro na izlaznim vratima Copenhagena: Imali smo velika očekivanja, ali...
Reprezentativac BiH postigao je jedan gol u osam nastupa u ligi, dok je u Evropskoj ligi postigao pet golova u sedam utakmica (Foto: EPA)

Bh. napadač se vraća u Španiju?

Kenan Kodro na izlaznim vratima Copenhagena: Imali smo velika očekivanja, ali...

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro (25) vjerovatno je završio epizodu u danskom Copenhagen

Ovaj 25-godišnji napadač nije nastupio od 7. oktobra, a trener Stale Solbakken je najavio kako bi Kodro vrlo lako mogao napustiti tim u januarskom prelaznom roku.

Norveški stručnjak je razočaran onim što je bh. fudbaler prikazao i javno je priznao kako je očekivao mnogo više.

"Za njega je situacija jako teška. Znamo da ima ugovor, ali mora raditi žestoko ili ćemo morati tražiti druga rješenja. To je sve fudbal, nekad uspiješ, nekad ne", rekao je Staale Solbakken i dodao je.

"Od njega smo imali velika očekivanja. Istina, postigao je nekoliko golova, ali protiv malih ekipa. Međutim, teško se privikavao na našu igru. Za cijenu koju smu platili, očekivali smo više. Priznajem, postigao je nekoliko važnih golova u Evropi, olakšao nam je u nekim utakmicama, ali ako nas ne uvjeri, moraćemo tražiti druga rješenja", istakao je trener Copenhagena.

Navodno su za Kodru zainteresovani neki klubovi iz Španije i vjerovatno bi bh. fudbaler mogao nastaviti karijeru u zemlji u kojoj je rođen.

Top Komentari

MirzaBarucic
Prop'o k'o Tino Susic.
12 10
gumenakita
Jos je mlad ima vremena,kad ga krene svi ce ga htjeti,gledao sam ga na zagrijavanju,sve se pusi iz njega
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi