Bh. napadač pred sutrašnji duel

Kodro: Igramo dobro, ali ne znam hoćemo li dostići nivo Španije

Edmir Škorić

Uoči prijateljskog duela sa Španijom, ispred BiH reprezentacije u Las Palmasu na zvaničnoj press konferenciji novinarima su se obratili selektor Robert Prosinečki i napadač Kenan Kodro.

Kodro je igrao godinama u Španiji, pa su u našoj reprezentaciji odlučili da on bude taj koji će stati pred španske novinare.

"Ja sam se tu rodio i mislim da je ovo posebna utakmica za mene. Imat ću u vidu da igram protiv reprezentacije u kojoj sam se rodio. Bit će zanimljiva i teška utakmica. Španija ima dobru reprezentaciju, dobre igrače i trenera. Sada su u malom šoku, ali imaju dobru reprezentaciju i igrače koji mogu da stvari preokrenu u svakom trenutku.

"Ambijent u našoj reprezentaciji je dosta dobar, a tu je i dosta novih igrača, ali i onih koji su dugo tu i mislim da je to dobra kombinacija. Jest da je prijateljska utakmica, ali u fudbalu više nema prijateljskih utakmica. Želimo svi da pokažemo da zaslužujemo da igramo, ali trener na kraju bira i svi to moramo poštovati".

O Španiji

"Pratio sam španski fudbal i naravno da sam gledao sve utakmice. Španci imaju Barcelonin stil i Žuti dobro zna o čemu pričam. Ne bi bilo smisla da poredim sada one starije i iskusne igrače sa ovima mladima. Ovi mladi imaju talenta, ali treba im vremena. Nema sumnje da će i oni napraviti rezultat".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Može li BiH dostići Španiju?

"Igramo dobro otkako je došao Robi, primamo malo golova, ali ne znam da li možemo dostići nivo Španije, no naša igra je za sada jako dobra", zaključio je Kodro.

Top Komentari

Gvardiola
Balvan!!! I po...
7 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi