Kenan Kodro se do kraja januara vraća u Španiju?

Na izlaznim vratima Mainza

Kenan Kodro se do kraja januara vraća u Španiju?

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro će do kraja januarskog prelaznog roka najvjerovatnije napustiti Mainz.

Kodro, koji je u Mainz stigao prošlog ljeta, nije opravdao očekivanja čelnika njemačkog kluba u kojem se nije naigrao, a u premijernoj sezoni često čak nije ni bio u konkurenciji za utakmice Mainza u Bundesligi.

Osim toga, Mainz je nedavno angažovao 27-godišnjeg Nigerijca Anthonyja Ujaha kojem je namijenjena uloga prvog napadača, što je jasan pokazatelj da u njemačkom klubu Kenana Kodru nemaju u planu.

Mainz je spreman prodati Kodru i još uvijek nije poznato jesu li u klub stigle neke ponude, kao ni gdje bi mogao nastaviti karijeru. Ipak, najvjerovatnije bi se 24-godišnji napadač mogao vratiti u Španiju, u kojoj je nastupao za Real Sociedad B, Lagun i Osasunu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kenan Kodro je u ovoj sezoni nastupio na deset utakmica za Mainz, a nije uspio postići niti jedan gol u zvaničnim utakmicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi