Brige za Prosinečkog dolaze iz Bundeslige: Kodre i Hajrovića ni u zapisniku

Golijada Hannovera i Mainza, Augsburg bolji od HSV-a

Brige za Prosinečkog dolaze iz Bundeslige: Kodre i Hajrovića ni u zapisniku

Do sada je odigrano pet utakmica subotnjeg programa u okviru 18. kola Bundeslige. Svoje utakmice su danas odigrali i Mainz i Werder, ali Kenana Kodre i Izeta Hajrovića nije bilo u zapisnicima njihovih ekipa za utakmice 18. kola.

Sa druge strane Sejad Salihović je odigrao 67. minuta u gostujućem porazu svog HSV-a od Augsburga rezultatom 1:0.

Augsburg je bio konkretniji rival tokom čitave utakmice, a do pobjede je došao zahvaljujući golu Koo Ja-Cheola koji je u 45. minuti odlično reagovao nakon centaršuta Caiubyja.

Frankfurt i Freiburg su remizirali rezultatom 1:1. Domaći Eintracht Frankfurt je poveo u 28. minuti kada je Chandler odlično glavom proslijedio loptu na peterac gdje se nalazio Haller koji je pospremio loptu u mrežu.

Iako su domaći i nakon vodećeg gola nastavili napadati, nisu uspijevali povisiti prednost. Propustio je Frankfurt nekoliko prilika, a kazna je stigla u 51. minuti utakmice kada je Koch nakon ubacivanja iz ugla pogodio za, ispostavit će se, konačnih 1:1.

Stuttgart je zahvaljujući nespretnoj reakciji Niklasa Starka došao do minimalnog (1:0) trijumfa nad Herthom.

Čitavim tokom utakmice se vodila žestoka borba dvije ekipe na sredini terena, a onda je u 78. minuti fudbaler Herthe Stark, u želji da zaustavi prodor protivničkog igrača, nespretno intervenisao i pogodio vlastitu mrežu za vodsto i pobjedu Stuttgarta od 1:0.

Bh. napadač Vedad Ibišević je počeo susret u ekipi Herthe, a u 77. minuti ga je zamijenio Selke.

Werder i Hoffenheim su remizirali rezultatom 1:1. Poveo je Hoffenheim u 39. minuti preko Hubnera, ali domaći Werder u 63. minuti dolazi do izjednačenja golom Gabre Selassieja.

Hajrović nije bio u ekipi Werdera za današnji susret, dok je Bičakčić odigrao čitavu utakmicu za Hoffenheim.

Sjajnu utakmicu su odigrali Hannover i Mainz. Iako je Mainz poveo sa 0:2, Hannover je stigao do preokreta i na kraju slavio na svom terenu rezultatom 3:2.

Poveo je Mainz u 26. minuti nakon gola Mutoa koji se odlično snašao u kaznenom prostoru Hannovera. Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Mainza. Igrala se 31. minta kada je Hack pogodio za prednost svoje ekipe od 0:2.

Ipak, samo dvije minuta kasnije domaći smanjuju zaostatak. Strijelac gola za 1:2 je bio Fullkrug.
Isti igrač ubrzo donosi i poravnanje svojoj ekipi. Nigel De Jong je u 38. minuti napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru, sudija je pokazao na bijelu tačku, a Fullkrug je bio siguran izvođač najstrožije kazne za 2:2.

Iako je Mainz imao nekoliko odličnih prilika u drugom poluvremenu, Hannover u 75. minuti stiže do potpunog preokreta. Strijelac gola je ponovo bio Fullkrug koji je kompletirao hat-trick i postao apsolutni heroj pobjede Hannovera.

Rezultati:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Augsburg - HSV 1:0
Eintracht Frankfurt - Freiburg 1:1
Hannover - Mainz 3:2
Stuttgart - Hertha 1:0
Werder - Hoffenheim 1:1

Top Komentari

Benjamingst
Hajrovic treba nazad u Svajcarsku a Kodro polako propada u prodjecnom budesligasu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi