AEK ponižen u derbiju na Kipru, Kenan Pirić četiri puta vadio loptu iz mreže

AEK ponižen u derbiju na Kipru, Kenan Pirić četiri puta vadio loptu iz mreže

E. Škorić

U 28. kolu razigravanja za prvaka Kipra AEK Larnaca gostovala je u Kolossiju ekipi Arisa i loše se provela - domaćin je ondje, na stadionu Alphamega, trijumfovao sa visokih 4:0.

Interesantno da je sudac utakmice bio Hrvat Ivan Bebek, a domaćin isuviše lako došao do velike pobjede.

Trenutno je Aris bodovno sustigao AEK i obje momčadi imaju po 57 bodova, dok je na vrhu tabele APOEL sa 61 bodom. Naravno, taj tim je ujedno i najbliže naslovu prvaka.

Aleksandar Kokorin je u 10. minuti postigao vodeći gol na meču, a gosti su imali sreće jer je poništen gol Babicke u 37. minuti. VAR je bio naklonjen ekipi AEK-a.

Nastavak donosi još tri gola u mreži bh. reprezentativca Kenana Pirića, koji je bio nemoćan u 57. minuti nakon udarca Gomisa, a savladao ga je i Babicka u 74. minuti, da bi u 90. minuti konačan rezultat postavio Mayambela.

Imao je i gostujući tim svoje prilike, devet udaraca od čega pet u okvir gola, ali nije pronašao nijednom put do mreže Arisa.

Piriću je ovo posljednja utakmica prije polaska u BiH na okupljanje Zmajeva, koji će u četvrtak ugostiti Island u Zenici, a tri dana kasnije gostuju Slovačkoj u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pirić je jedan od trojice golmana koje je selektor Faruk Hadžibegić pozvao. On će se za "jedinicu" boriti sa Ibrahimom Šehićem iz Konyaspora, te golmanom njemačkog drugoligaša St. Paulija Nikolom Vasiljem.

Nekadašnji čuvar mreže Gradine, Slobode, Zrinjskog, Maribora, Atromitosa i Goztepea ima šest nastupa u dresu seniorske reprezentacije BiH, a prvi je ostvaren još početkom 2018. godine.

Posljednjih je godina bio neizostavan u reprezentaciji, a sada se nada da će u narednim utakmicama dobiti šansu od strane selektora Faruka Hadžibegića.

Top Komentari

Tuzla00035
Dje ono seljance od menagera da ga pohvali ?? Inace dobar golman, al ona varalica seljacke napravi Buffona od njeg
0 0
amza
Al izreklamira pirica jbte on najveca prevara id golmana nikad losiji golman nije bio u repki jbo vas husara i piric kloc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi