Velika bitka za titulu: Kiprom će zavladati Bosanac ili Bosanci
AEK Larnaca i APOEL vode mrtvu trku za titulu prvaka Kipra.

APOEL danas remizirao, AEK igra sutra

Velika bitka za titulu: Kiprom će zavladati Bosanac ili Bosanci

E. Ganibegović

Veliku bitku do kraja sezone pratit ćemo kada je u pitanju kiparsko prvenstvo, odnosno borba za titulu prvaka u ovoj maloj otočnoj zemlji. Skoro je na sigurno da će se barem jedan bh. reprezentativac okititi titulom.

Danas je, dakle, počeo play-off za prvaka na Kipru i do kraja sezone nas očekuje izuzetna završnica, koja će se ispratiti i u Bosni i Hercegovini zbog naša tri reprezentativca. 

Na tabeli kiparske Prve divizije trenutno vodi APOEL našeg Matea Sušića sa 60 bodova, tri više, ali i utakmicom više od AEK-a iz Larnace.

Za tim iz Larnace koji je ove sezone hit u Evropi nastupaju Kenan Pirić i Hrvoje Miličević, tako da bi se titulom prvaka u ovoj zemlji trebao okititi barem jedan Zmaj.

Aris iz Limassola je na trećoj poziciji s 53 boda, pa se i oni mogu uključiti u ovu trku, što je, ipak, malo vjerovatno.

APOEl je danas na gostovanju kod Ominije prosuo dva boda i učinio situaciju još zanimljivijom nego što je bila. Poveli su preko Crespa u 44. minuti, no bod domaćima donosi Panagiotou pet minuta pred kraj meča.

Oglasi

Što se AEK-a tiče, oni svoj meč igraju tek za dva dana kada na svom terenu dočekuju ekipu Apollona i imat će šansu da se pobjedom izjednače s APOEL-om.

Podsjetimo, Mateo Sušić je ljetos stigao u APOEL iz Cluja i na 22 utakmice je postigao tri pogotka i upisao četiri asistencije te je jedan od najstandardnijih igrača tima iz Nikozije. 

Kenan Pirić je u formmi karijere i jedan od najboljih igrača AEK-a. On je ove sezone branio na čak 39 utakmica i na 16 mečeva je sačuvao svoju mrežu netaknutom, od čega 12 puta u ligi. 

Ništa lošiji od njega nije ni saigrač mu i prvi čovjek u odbrani AEK-a, Hrvoje Miličević. Bivši igrač Sarajeva je na 41 utakmici ove sezone u dresu AEK-a postigao i četiri pogotka. 

Osim APOEL-a, AEK-a, Arisa i Omonije, u play-offu su još Paphos i Apollon koji je prošle godine bio prvak Kipra. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi