Održan žrijeb Konferencijske lige: Pirić i Miličević u nemogućoj misiji

Mečevi su na programu 9. i 16. marta

Održan žrijeb Konferencijske lige: Pirić i Miličević u nemogućoj misiji

A. Čaušević

Obavljen je žrijeb parova osmine finala Konferencijske lige uz nekoliko zanimljivih duela u najavi. U akciji će biti i trojica bh. fudbalera.

U ovoj fazi takmičenja nastupit će nekoliko klubova iz Liga petice, dok će i ostatak evropskih nacionalnih prvenstava imati svoje predstavnike.

Prvi susreti na programu su 9. marta, dok su revanš susreti na rasporedu sedam dana kasnije. Podsjećanja radi, pravilo gola u gostima ne važi.

Prolazak dalje i nastavak evropskog proljeća će tražiti i trojica bh. fudbalera. Kenan Pirić i Hrvoje Miličević u dresu AEK Larnace te Stjepan Radeljić kao član Sheriff Tiraspolla.

Status nositelja imali su klubovi koji su osvojili prvo mjestu u grupnoj fazi, dok su nenositelji bili pobjednici duela osmine finala.

Parovi osmine finala Konferencijske lige izgledaju ovako:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

AEK Larnaca - West Ham United
Fiorentina - Sivasspor
Lazio - AZ Alkmaar
Lech - Djurgarden
Basel - Slovan Bratislava
Sheriff Tiraspoll - Nice
Anderlecht - Villarreal
Gent - Istanbul Basaksehir

Finale takmičenja je na pogramu 7. juna na Fortuna stadionu u Pragu kapaciteta 20.000 sjedećih mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi