Šehića nema, ali Milošević ima razloga za optimizam: Pirić igrač utakmice, Vasilij i Hankić na nivou

Protiv Luksemburga i Slovačke promjene na golu

Šehića nema, ali Milošević ima razloga za optimizam: Pirić igrač utakmice, Vasilij i Hankić na nivou

O. Lekić

Jedinica reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ibrahim Šehić, zbog povrede se neće sutra pojaviti na okupljanju u Sarajevu. Bez obzira na to, selektora Savo Milošević može biti zadovoljan formom drugih golmana koje je pozvao.

U okviru 11. kola kiparskoga Cyta Championshipa, AEK iz Larnace danas je kao gost slavio protiv Apollona, a epitet igrača utakmice ponio je bh. golman Kenan Pirić.

Trenutak odluke desio se u 40. minuti. Pobjedonosni gol za AEK postigao je Sol.

Bio je to jedan od dva udarca u okvir gola koji su uputili gosti, te su do samog kraja strepili da li će osvojiti sva tri boda.

Domaći tim imao je nekoliko izglednih šansi, no na golu gostiju istakao se bh. golman Kenan Pirić sa šest odbrana.

Podsjetimo, prije dva dana je St. Pauli remizirao 0:0 s Hannoverom u 13. kolu Cvajte, te je Nikola Vasilj zabilježio clean sheet također.

Zanimljivo, na toj utakmici Hannover je samo dva puta šutirao od čega nijednom u okvir, pa bh. golman nije ni imao posla.

Kada je novi golman u našim redovima, Hidajet Hankić, u pitanju, njegov Botev Plovdiv igrao je derbi protiv Levskog. Na kraju je bilo 1:1, a Tsunami je u 19. minuti savladao našeg novog golmana.

Prije današnje utakmice, Hankić je na prethodne dvije sačuvao mrežu Boteva netaknutom.

Jasno je da Savo Milošević ima razloga za zadovoljstvo kada su golmani u pitanju. Sutra se naša selekcija okuplja na Ilidži, 16. novembra u Luksemburgu igramo meč 9. kola kvalifikacija, a tri dana kasnije za kraj u Zenici dočekujemo Slovačku.

Top Komentari

Brazuka
Hahahahahahaha husaricu i mrkobrada ti se smije sa ovim clancims hahahahahs
1 0
realista1982
Jbg ako smo na Pirića i Vasilja pa i Šehića spali...Zemlja koja je bivšoj državi dalvala najbolje golmane...Jadno!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti