Pirić sačuvao mrežu, Vasilj sa St. Paulijem na vrhu "cvajte"

I golmani bh. reprezentacije u pogonu

Pirić sačuvao mrežu, Vasilj sa St. Paulijem na vrhu "cvajte"

Adnan Beganović

Širom Evrope su u vikendu iza nas odigrana redovna prvenstvena kola, a u pogonu su bili i golmani bosanskohercegovačke reprezentacije Kenan Pirić i Nikola Vasilj.

Kako je sigurno da selektor našeg nacionalnog tima Savo Milošević za utakmice sa Luksemburgom i Slovačkom neće računati na usluge prvog golmana Ibrahima Šehića, do samog okupljanja će biti zanimljivo pratiti formu Pirića i Vasilja.

AEK Larnaca, čije boje brani Pirić, u 9. kolu kiparske elite gostovala je kod Omonije, a nakon 90 minuta igre nije bilo golova. Domaći su imali više izglednih prilika, pet šuteva u okvir gola, no nisu uspjeli savladati Pirića. S druge strane AEK je meč završio bez udarca u okvir gola iako je imao mnogo veći posjed lopte tokom 90 minuta.

Nakon devet kola Pirićev AEK se nalazi na 8. mjestu tabele sa 13 osvojenih bodova, a bh. golmanu je jučerašnji meč bio treći uzastopni na kojem je svoju mrežu sačuvao netaknutom.

S druge strane, Nikola Vasilj, je sa svojim St. Paulijem u 11. kolu popularne "cvajte" (2. Bundesliga) na domaćem terenu savladao Karlsruhe (2:1). Tokom cijelog meča ST. Pauli je bio bolja ekipa, no gosti su u 43. minuti preko Matanovića stigli do prednosti. Ipak u samom finišu, odnosno u 80. i 90. minuti St. Pauli je preko Eggesteina i Treua stigao do preokreta.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Ukupno su domaći imali 20 šuteva prema golu, od čega devet u okvir, dok su gosti šest puta šutirali prema golmanu bh. reprezentacije od čega su tri udarca išla u okvir gola.

St. Pauli se nalazi na čelu 2. Bundeslige sa 23 osvojena boda, a prate ga Fortuna Dusseldorf i HSV sa po dva boda manje, dok je Kiel četvrtoplasirani sa 19 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi