Čini se da će Pirić konačno pronaći svoj mir i to u Portugalu

U Mariboru nije branio

Čini se da će Pirić konačno pronaći svoj mir i to u Portugalu

A. Čaušević

Kenan Pirić će od početka jula biti slobodan igrač, ali prema svemu sudeći neće dugo čekati na potpis. 

Pirić je u minuloj sezoni završio na marginama u Mariboru jer uopšte nije branio u višestrukom prvaku Slovenije te će za nekoliko dana imati slobodne papire.

Kako sada stvari stoje 26-godišnjem golmanu ne manjka ponuda. Već mjesecima se spominje njegov odlazak u Tursku, jedno vrijeme je bio i na korak od angažmana u Japanu.

Međutim, čini se da će svoj mir pronaći u Portugalu. Ugledni Record je objavio da bh. reprezentativni golman pregovara s Belenensesom.

Belenenses je jedan od stabilnih članova portuglaske Primiere koja je među najjačim evropskim ligama, te izvjesni odlazak u Portugal će sigurno predstavljati iskorak u karijeri.

Proteklih dana turski mediji ga sele u tu zemlju. Spominju se Galatasaraya i Altay te još neki drugi klubovi. Ostaje da se vidi da li će uspjeti preduhitriti Belenenses.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Pirić, koji je već godinama standardni član golmanskog trija u reprezentaciji BiH, je u Maribor stigao prije tri godine. S Violama je uspio osvojiti titulu prvaka Slovenije.

Karijeru je počao u omladinskim selekcijama Slobode, a jedno vrijeme je bio i član seniorskog tima tuzlanskog premijerligaša. U BiH je branio još za Gradinu i Zrinjski odakle je i otišao u Maribor. 

Top Komentari

Invisible80
Jedini igrač(golman) u svijetu koji ima više nastupa za reprezentaciju nego za klub
11 0
_ZIJAGA_
HUSARA VARA I PO PORTUGALU...UPAMTITE, kada ova KLADA NE BUDE BRANILA ni u Portugalu, na zvanicnoj stranici ce se Husara prepirati kako je PIRIC neopravdano zapostavljen..isto to je radio za jednog svog igraca, dok je bio u BELGIJI..
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije