Kenan Pirić pronašao novi klub

Ide u Grčku

Kenan Pirić pronašao novi klub · Zvanično

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Kenan Pirić svoju karijeru nastavit će u Grčkoj.

Pirić je prethodne tri godine proveo u dresu Maribora, ali na kraju ove sezone odlučio je napustiti kluba nakon što mu je istekao ugovor.

Ovaj 27-godišnji golman nije dobio ponudu za ostanak u Mariboru, ali je uspio ekspresno pronaći novi angažman.

Naime, Pirić će svoju karijeru nastaviti u Grčkoj, odnosno u dresu Atromitosa s kojim je danas zvanično potpisao ugovor, te je predstavljen kao novo pojačanje.

Pirić se povezivao i s portugalskim Belenensesom, ali je na kraju odlučio da izabere ekipu Atromitosa.

Potražite više informacija na temu Super League:

Pirić, koji je već godinama standardni član golmanskog trija u reprezentaciji BiH, je u Maribor stigao prije tri godine. S Violama je uspio osvojiti titulu prvaka Slovenije.

Karijeru je počao u omladinskim selekcijama Slobode, a jedno vrijeme je bio i član seniorskog tima tuzlanskog premijerligaša. U BiH je branio još za Gradinu i Zrinjski odakle je i otišao u Maribor.

Top Komentari

user1583752673
Ekspresno nasao klub! Koga vi novinari levatite! Covjek nasao klub nakon dvije godine nebranjenja!
8 0
jassony
Pa i jest za Grcke - PROPAO JE KO I ONA!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti