Cijeli svijet je etiketirao 36-godišnjeg "dječaka" s cigaretom, danas mu je život sve osim sjajan

Našao se u centru pažnje

Cijeli svijet je etiketirao 36-godišnjeg "dječaka" s cigaretom, danas mu je život sve osim sjajan

A. Čaušević

Bila je 2019. godine kada je turski navijač Kenan Vatansever doživio svojih 15 minuta slove nakon što je njegov snimak kako puši cigaretu tokom utakmice Bursaspor - Fenerbahce obišao planetu. 

Vatansever nije bio ni svjestan šta se dešava. Došao je normlano na utakmicu, sjeo je na svoje mjesto i zapalio cigaretu. Uživao je gledajući voljeni klub, a da nije bio ni svjestan šta će uslijediti.

Taj snimak je ubrzo obišao planetu, a Turčina su mnogi u neznaju etiketirali kao jako neodgovornu osobu jer su mislili da se radi o maloljetnoj osobi i osudili su njegovo ponašanje.

Međutim, tek kasnije je otkriveno da Kenan zapravo ima 36 godina te da zbog genetskog poremećaja izgleda mladoliko i mnogo mlađe nego što zapravo jeste.

I tokom utakmice druga djeca su ovom navijaču kako bi se s njim fotografisali i te slike su kružile internetom. 

Oglasi

"Brat me nazvao i rekao mi: 'Kenane šta si uradio? Tvoja slika kruži po novinama i na televiziji'."

"Ostao sam šokiran, zatim mi je i policija prišla. Pitali su me zašto pušim i koliko godina imam?"

"Kada sam ima pokazao ličnu rekli su mi da neće ništa poduzeti protiv mene i da će me kasnije kontaktirai. Nakon toga svi su mi slali poruke, više nisam ni gledao utakmice."

Kenanu se poslije toga promijenio život. Zauvijek je označen, a dugo vremena je trebalo da prođe da dokaže istinu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na utakmice Bursaspora više ne ide, obećao je sebi da će prestati pušiti, ali još uvijek se nije riješio ovog poroka. 

Drži niski profila daleko od očiju javnosti. Zemljores u Turskoj mu je teško pao, ali na sreću danas ovaj 39-godišnjak je prošao nepovrijeđen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi