Igrali Ligu prvaka, uništavali velikane, a sada su na rubu opstanka

Težak period

Igrali Ligu prvaka, uništavali velikane, a sada su na rubu opstanka

H. Zilić

Neki klubovi jednostavno dođu u period kada sve krene u lošem pravcu, a na rubu opstanka je i jedan od najpoznatijih turskih klubova Bursaspor.

Ekipa je član drugoligaškog društva u Turksoj i nalazi se na 16. poziciji u opasnoj zoni nakon 23 odigrana kola i prijeti im ispadanje u treći rang.

Pored svega navedenog, timu iz Burse ni finansijska situacija nije baš sjajna, tako da je ekipa pred zidom, a tekuća sezona bi mogla biti ključna za budućnost kluba.

Ako ne izbore opstanak u drugoligaškom karavanu postavlja se pitanje kakva će biti sudbina bivšeg prvaka Turske?

Ne tako davno, tačnije 2010. godine ekipa je osvojila titulu prvak Turske u konkurenciji istanbulskih velikana Galatasaraya, Fenerbahcea i Besiktasa, igrali su i Ligu prvaka gdje su u grupi sa Manchester Unitedom, Valencijom i Rangersima osvojili jedan bod.

Bursaspor ima i titulu u Kupu Turske 1986. godine, ali deceniju kasnije klub je skoro pred zidom. Trenutni roster vrijedi osam miliona eura i većinom su to domaći turski fudbaleri sa nekoliko mladih fudbalera koji pokušavaju pronaći svoje mjesto na fudbalskoj mapi.

Situacija nije bajna, a navijači ovog kluba se nadaju da bi ova sezona mogla biti korak prema ozdravljenju, ali prije svega moraju izboriti opstanak u drugoligaškom društvu.

Top Komentari

anga
Cuj unistavali velikane, a tad osvojili 1 bod u ligi prvaka
3 0
makelele
Ovo je turska Betis Sevilla haha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi