Jesu li Salihamidžić i Bayern napravili grešku koja će se pamtiti?
Foto - EPA

Odlazak mladog igrača

Jesu li Salihamidžić i Bayern napravili grešku koja će se pamtiti?

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić radi dosta dobar posao na mjestu sportskog direktora Bayerna i slavni Brazzo je kreator moćne ekipe iz Minhena.

Rijetko Salihamidžić i Bayern naprave greške u procjeni fudbalera. Bilo je nekih loših odluka, ali mnogi smatraju da je Bayern prethodnih dana napravio veliku grešku.

Ta greška se zove Kenan Yildiz. Ovaj talentovani 17-godišnjak nije postigao dogovor o produžetku saradnje s Bavarcima i kao slobodan igrač napušta klub.

Talentovani ofanzivac međutim neće dugo biti bez kluba. Interes za njegovim uslugama je ogroman, a trenutno pregovara s Juventusom i Barcelonom.

Mladi turski fudbaler moći će da bira gdje će nastaviti karijeru. Izbor je jako težak, a vidjet ćemo hoće li Bayern napraviti skupu grešku odustajanjem od borbe za ovog momka.

Nije poznato kakve uslove je Yildiz tražio od bavarskog velikana. Šta god da je želio to se nije dopalo klubu koji je na kraju odlučio da ga pusti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interesantno je svakako da je ovaj mladi fudbaler u prošloj sezoni igrao i za kadetsku i za juniorsku ekipu Bayerna. Bio je zaista odličan i u 20 utakmica ima učinak od šest golova i osam asistencija.

Pred Yildizom su najbitnije godine karijere i ostaje nam da vidimo kako će se ovaj talentovani fudbaler dalje razvijati i koji tim će izabrati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Glupost
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti