Kepa nije bio prvi izbor Chelseaja
(Foto: EPA)

Željeli su Oblaka

Kepa nije bio prvi izbor Chelseaja

M. Šljivak

Kepa Arrizabalaga postao je novi golman londonskog Chelseaja koji ga je platio rekordnih 72 miliona funti Athletic Bilbau.

Kepa je tako preuzeo jedinicu od Thibauta Courtoisa koji je otišao u real, a interesantno je da španski golman nije bio prvi izbor Plavaca iz Londona.

Oni su pokušali dovesti slovenskog golmana iz Atletico Madrida Jana Oblaka. Spreman je tim sa Stamford Bridgea bio izdvojiti čak 90 miliona funti za usluge sjajnog Slovenca, ali on je odbio da pređe u London.

Bez obzira na bogatu ponudu, koju je Atletico navodno bio spreman prihvatiti, Oblak je lagano rekao "ne" i Chelsea se okrenuo drugim opcijama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju su golmana našli u La Ligi, ali u redovima Athletic Bilbaa. Kepa Arrizabalaga je stigao na Stamford Bridge i jučer je upisao prvi zvanični nastup za Plavce.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi