Kerla sretan zbog povratka, Čenan govorio o Kostiću

Press konferencija na Grbavici

Kerla sretan zbog povratka, Čenan govorio o Kostiću

Edmir Škorić

Semir Kerla vratio se ove zime na Grbavicu i potpisao je ugovor do kraja sezone s FK Željezničar.

Kerla je danas predstavljen u Plavom salonu i on je ponovo, po treći put, član tima s Grbavice.

"Dosta toga se izmijenilo materijalnog, a ja se još uvijek upoznavam sa svim tim stvarima. Tražio sam motivaciju i taj osjećaj koji me vodi u karijeri. Kada sam sagledao neke stvari, klub je dosta dobro organizovan, a to je dobro i za igrača. Ne možeš ništa napraviti ako stvari nisu sređene unutar kluba", rekao je Kerla, pa je dodao:

"Moram se zahvaliti predsjedniku i sportskom direktoru na korektnosti. Ljudi su spustili ego, svaki igrač im je bitan i mislim da je ovo veliki pomak i da samo ovim stvarima Željo može da bude primjer ostalim timovima. Nadam se da me osjećaj ne vara".

"Svaki igrač ima zadaću da bude profesionalan i ja sam nastojao da treniram i da održavam formu. Najbitnije je da sam tu, a ja ću nastojati da se što brže uklopim u stil koji zahtijeva trener. Dat ću sve od sebe da budem što bolji u svom poslu", zaključio je Kerla.

Novinare je zanimala situacija oko Ivana Kostića, stopera Slobode koji je bio na pripremama Želje u Antaliji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče Kostića, imamo papir prema kojem je raskinuo ugovor. Oko certifikata i ostalih papira čekamo papir od FIFA-e. Kada steknemo sve uslove bit će priključen ekipi. Ako uslovi možda ne budu ispunjeni sada, bit će na ljeto. Prelazni rok nam je bio fleksibilan i mogu reći da smo uradili možda i više nego što smo trebali. Za sada je to to", kazao je sportski direktor Plavih Aldin Čenan.

Vidi video!

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi