Čekali su 11 godina da neko izjednači rekord Edina Džeke

De Bruyne zabio četiri gola na gostujućem meča

Čekali su 11 godina da neko izjednači rekord Edina Džeke

E. Čaušević

Manchester City sinoć je pobijedio u gostima Wolverhampton sa 5:1, a fantastičan meč odigrao je Kevin De Bruyne.

Građani su došli do sigurne pobjede i nova tri boda, te su dva kola prije kraja prvenstva u odličnoj situaciji da odbrane titulu prvaka Engleske jer imaju tri boda više od drugoplasiranog Liverpoola.

City je sinoć odigrao još jednu odličnu utakmicu, a briljirao je fantastični De Bruyne koji je zabio čak četiri gola u sinoćnjem meču.

De Bruyne je odigrao vjerovatno najbolju utakmicu ove sezone i najzaslužniji je što je City sinoć došao do tri boda. Sjajni Belgijanac zabio je četiri gola i izjednačio je rekord Edina Džeke.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, Džeko je 28. avgusta 2011. godine odigrao nevjerovatnu utakmicu protiv Tottenhama. Tada je City u gostima pobijedio Tottenham sa 5:1, a Džeko je zabio čak četiri gola.

Džeko je držao ovaj rekord čak 11 godina, a sinoć ga je izjednačio De Bruyne koji je postao tek drugi igrač u historiji Manchester Cityja koji je na gostujućem meču uspio zabiti čak četiri gola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kenny
mancini ka hladno iducu utakmicu na klupu mamu mu hebem talijansku
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi