De Bruynea već mjesecima nema na terenu: Belgijanac je u Dubaiju, svi pričaju o njegovom izgledu

Zvijezda Cityja se još oporavlja

De Bruynea već mjesecima nema na terenu: Belgijanac je u Dubaiju, svi pričaju o njegovom izgledu

A. Čaušević

Kevin De Bruyne se na teren neće vratiti prije januara 2024. godine, a trenutno se nalazi u Dubaiju gdje se oporavlja od povrede. 

De Bruyne je iza sebe imao sezonu iz snova te nosi najveće zasluge zašto je Manchester City stigao do historijske trostruke krune.

Za Belgijanca sezona nije počela baš najbolje pošto se povrijedio već u prvom kolu Premiershipa i od tada ga nema na terenu.

Povreda tetive je bila itekako ozbiljna te je Belgijanac morao na operaciju što je automatski značilo i višemjsečni period oporavka.

Sjajni veznjak, bez sumnje jedan od najboljih na svijetu, se već neko vrijeme nalazi u Dubaiju gdje ga fanovi redovno zaustavljaju za zajedničko fotografisanje.

De Bruyne izgleda poprilično zapušteno barem kada su u pitanju kosa i brada, međutim tijelo je i dalje isklesano te se može reći da je u odličnoj kondiciji.

Oglasi

Iskusni fudbaler će se na teren vratiti tek počekom sljedeće godine, ali pošto se radi o ozbiljnom profesionalcu izgleda da mu neće biti potrebno dugo da se vrati u pravu formu.

De Bruyne je trenutno u Dubaiju

Odsustvo De Bruynea se itekako osjeti pošto su Građani nedavno upisali dva uzastopna poraza u domaćim takmičenjima. Izgubili su derbi od Arsenala u Premiershipu, a prije toga su eliminisani u Carabo kupu od Newcastle Untieda.

Inače, belgijskom fudbaleru ugovor s Manchester Cityjem ističe 2025. godine i zasigurno je u planu produžetak saradnje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je možda sljedeći u redu za statuu ispred Etihadu i mogao bi postati najbolji igrač koji je ikada nosio dres Građana.

Bio je među najozbiljnijim kandidatima za osvajanje Zlatne lopte u sezoni 2022/23, ali ta nagrada će kako sada stvari stoje otići u ruke Lea Messija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi